18,291,800.00 BTC

Европейският съюз създава международна асоциация за надеждни блокчейн приложения

Източник: CryptoDnes | Дата: 04 апр., 21:58
European parliament 1274765 1920

Европейският съюз обяви старта на Международната асоциация за надеждни блокчейн приложения (INATBA) на официалния си уебсайт на 3 април.


Според представител на Cointelegraph, който е присъствал вчера на церемонията в Европейската комисия в Брюксел, повече от 100 членове, сред които и IBM, Accenture и Deutsche Telekom, подписаха хартата. Iota, Ripple, ConsenSys и Sovrin Foundation са част от членовете, свързани с блокчейн сферата.


Съгласно съобщението, INATBA има за цел да обедини стартъпи от индустрията, малки и средни предприятия, регулатори и органи за определяне на стандарти, за да внедрят блокчейн технологията и DLT в ежедневието.


По време на церемонията в Брюксел, еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел отбеляза, че ЕС е решен да насърчава развитието на блокчейн. Тя каза:


В днешната икономика има все по-малко време за изграждане на довериe по начина, по който това се е случвало в миналото. За да се борят с рака, да се балансира възобновяемата енергия, да се проследи автентичността на стоките, участниците трябва да могат да се доверяват един на друг без да се срещат лице в лице. И как можем да постигнем това? Разбира се, с помощта на блокчейна.


Също така се отбелязва, че новата организация е готова да насърчава използването на децентрализирани технологии чрез създаване на специална регулаторна рамка. В нея се посочва:


INATBA има за цел да разработи рамка, която насърчава сътрудничество между публичния и частния сектор, сближаване на нормативните актове, правна предвидимост и гарантира целостта и прозрачността на системата.


На церемонията беше отбелязано, че 48 допълнителни организации са кандидатствали за членство в деня на старта.


Както Cointelegraph писа през януари, Европейският банков орган препоръчва по-нататъшни изследвания на криптовалутите и планира да разработи труд за сектора през 2019г. в документ, който се фокусира върху „приложимостта и пригодността на правото на Европейския съюз към криптоактивите“.


Също през януари, член на Управителния съвет на Европейската централна банка предупреди, че “криптобалонът вече е започнал да се пука”.


Станете част от бъдещето! Купете Bitcoin на xChange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук.

Статията е публикувана на сайта CryptoDnes.